Pastorn har ordet!

Jag satte potatis och fick ett Plommonträd!

Ronny-predikar.jpg

Vi börjar gå in i skördens tid. Det låter väl härligt? Jag brukar ta mig ett par munnar blåbär på min morgonpromenad upp till böneberget. Det är härligt att få skörda! Särskilt det man inte haft besvär med att så som bär och svamp. Mums!

Rubriken lär väl lite konstig, eller hur? Vi vet att sätter vi potatis så får vi potatis och inte plommon. Sår vi morötter så får vi morötter. Bibeln talar om detta! Man får skörda det man sår.

Vad vi kanske inte vet är att det fungerar likadant på det inre planet som ute i trädgårdslandet. Sår jag kärlek så får jag skörda kärlek och skörden bör ju vara mer än det vi sått, eller hur?

Jag läste nyligen om Nelson Mandela när han blev frisläppt ur fängelset. Han sa: ” Om jag inte lämnar hat, orättvisor och bitterhet här inne i fängelset när jag går ut så kommer fängelset att följa med mig ut i friheten. Jag kommer inte vara fri!”

Bibeln talar om bitterhetens rot. Akta dig för den! Den kan kväva det mesta i våra liv precis som annat ”ogräs” gör. Ett ogräsmedel som man kunde köpa gick rätt ner i rötterna på ogräset och dödade det, sa man. Det finns ett sådant när det gäller ”inre ogräs” också. Det kallas försoning eller förlåtelse. Använder du det varje gång bitterheten sticker upp kommer du att utrota den.

Säg att du förlåter både dig själv och andra. Gör det först och främst för din egen skull för att bli fri som människa. Sedan kan det leda till upprättade relationer och mycket annat gott som du kan få skörda.

God skörd önskar jag dig!

Ronny Söder, pastor i Bergskyrkan, Laxå.

Bergskyrkan i Laxå | Ramundervägen 67 | 695 30 Laxå | info@bergskyrkan.se

Senast uppdaterad 150813