Pastorn har ordet!

Ett Gott Nytt År!

Ett gott nytt år!

Kan man säga så i dessa tider? Hur som helst så har vi börjat ett nytt år och jag tror att vi hoppas att det ska bli gott.
Låt mig dela några tankar med dig som kanske kan vara till hjälp för att året ska bli gott, både för dig och dem du möter under året. Jag hämtar dem från världens mest lästa bok, bibeln.
När Moses i bibeln kallas av Gud in i sitt livs stora uppdrag är han tvivlande och tveksam. Ta någon annan! Jag kan inte prata! Jag kan inte…
Det Gud säger till Moses mitt i hans tvivel och tveksamhet det säger Gud till dig och mig också. Och det kan göra vårt år gott!
Gud får Moses att se på det han har och inte på det han inte har. “Vad har du i din hand?” Säger Gud till Moses, som i 40 år jobbat som herde. Han hade sin herdestav i sin hand. Det räckte! Med den i handen kunde Moses fullborda sitt uppdrag.
Vi kan vara upptagna av det vi inte har, vad vi inte kan. Det är ointressant för Gud. Det Gud är intresserad av är vad vi har i våra händer.
Vilka möjligheter har vi i våra händer? Vi kan knäppa våra händer i bön för någon. Vi kan lyfta våra händer i tillbedjan till Gud. Vi kan sträcka ut våra händer till någon som behöver hjälp. Det är en enorm utväxling på det här. Tänk vidare själv vad du kan göra med dina händer. Och när vi använder det vi har i våra händer gör Gud det som bara ligger i Hans hand. Precis som Han gjorde för Moses.
Därför vågar jag önska Dig ett Gott Nytt År!

Ronny Söder, pastor i Bergskyrkan i Laxå

Ps. Följ gärna våra sändningar på Facebook på söndagar kl. 10.00 och onsdagar kl. 19.00 / http://www.bergskyrkan.se nu när våra samlingar och gudstjänster är inställda. Ds.

Ronny-predikar.jpg