Pastorn har ordet!

Och ljuset lyser i mörkret…

Så står det i Johannesevangeliets 1:a kapitel. Fortsättningen lyder: “och mörkret kan inte övervinna ljuset…”
Detta är bibelord som brukar läsas i juletid. Kanske kommer de att ha en särskild betydelse detta år mitt i Coronapandemin. Ett annat ord ifrån profeten Jesaja lyder så här: “Det ska inte vara nattsvart mörker där ångest nu råder.”...så kommer det hoppfulla i vers 2 i det 9:e kapitlet: “Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset stråla fram.”
Jag undrar om Julens budskap kommer att bli extra tydligt i år? Orden om ljus i mörkret kan ge oss det hopp vi behöver för att orka i en tid som denna. Den första julen, när Jesus föddes in i den här världen, var en mörk tid. Därför gav dessa löften som fanns i bibeln hopp om förändring. När sedan Jesus kom som det sanna ljuset spreds hoppet från människa till människa. Först de enkla herdarna som i natten fick änglabesök och såg ett starkt ljus och sedan vidare ut över världen. I år är det kanske du eller jag som behöver ljus in i våra liv och situationer. Ju mörkare det är desto starkare lyser ljuset och Gud är likadan som på herdarnas tid.
Det är märkligt att se att det ofta kan komma något gott mitt i det mörka. Jag märker runt omkring mig en större omsorg om varandra. En kvinna sa att hon varje dag försöker ringa minst en av sina bekanta som hon inte haft kontakt med på länge. Det kan bli ett ljus i mörkret. Att någon bryr sig!

Låt oss välkomna julens budskap om ljus och veta att överallt där ett ljus tänds t.ex genom ett kort eller telefonsamtal, där bryts mörkret och det blir ljusare!

Guds välsignelse önskar jag Dig i Julens tid 2020!
Ronny Söder, pastor i Bergskyrkan, Laxå

Ps. Följ gärna våra sändningar på Facebook på söndagar kl. 10.00 och onsdagar kl. 19.00 / http://www.bergskyrkan.se nu när våra samlingar och gudstjänster är inställda. Ds.

Ronny-predikar.jpg