Pastorn har ordet!

Vilken underlig vinter det har varit! Nu är ju tiden när våren är i antågande och sångsvanarna flyger över huvudet när man går ut, härligt! Så kommer detta bakslag mitt i vårglädjen som kallas Coronavirus. Hur ska man tänka nu? En sak är säker! Människor är mer rädda om varandra! Det är märkligt att det i spåren av det onda ofta kommer något gott. Detta kommer ju så nära och ingen går säker. Det kan vara presidentfruar eller våra älskade gamlingar som byggt upp landet. Nu gäller det att hålla ihop och ta ansvar för varandra. Småsaker som vi oroar oss för blir inte lika viktiga längre. Nu gäller det livet och då håller vi ihop och kommer nära varandra (på rätt sätt).
Man kan också komma nära Gud i en sådan här situation fast Han aldrig har varit långt borta. I veckan hörde jag en människa berätta om ett nattligt besök av Jesus. Hon var helt på det klara att det var Jesus hon talade med och fick det också bekräftat av en väninna som sov i ett annat rum. Vem talade du med i natt, frågade hon, jag hörde rösten på en karl!
Gud vet om hur vi har det både i dåliga och bra tider och är inte långt borta från någon enda av oss. Vänd dig till Honom i ljus och i mörker.
"Herren vänder sitt ansikte till dig", Han vänder inte bort Sitt ansikte från dig. Han ser dig där du är i mörka och ljusa tider!
Gud välsigne dig och välkommen till Bergskyrkan!
Med vänlig hälsning: Ronny Söder, pastor

Ronny-predikar.jpg