Pastorspresentation

Presentation av nya pastorsteamet

pastorspar.png

Församlingen har glädjen att välkomna Maritha och Håkan Hansson som pastorsteam i Bergskyrkan fr o m 1 mars. På grund av Covid-19 har församlingen genomfört en post-omröstning angående att kalla Maritha och Håkan som pastorer. I denna omröstning röstade samtliga för att kalla dem som pastorer.

Håkan är 56 år och Maritha 50 år. Det senaste året har de arbetat i Israel för Israels Vänner som föreståndare på Hotell Orit i Netanya. Ett hotell som drivs av Israelsvänner i Malmö. De hade ansvar för hela anläggningen: vilket innebar bland annat vara ansiktet utåt, ta hand om gäster och guida dem i Israel, volontärer, bokningar, matinköp, budget, och kontakt med myndigheter. På grund av Corona har de blivit tvungna att återvända till Sverige.
Tillsammans har de tidigare varit församlingsledare i en församlingsplantering under 8 år i Centrumkyrkan i Sala. Därefter 2 år som pastorspar i Kristen Gemenskap i Västerfärnebo.
- Vår längtan är att se en församling som växer i mognad och antal. En församling som har goda relationer med varandra men också utåt mot den byggd man lever i, säger Maritha och Håkan.

Håkan och Maritha kommer att flytta till Laxå i slutet av februari och har redan skaffat sig bostad.
Församlingen kommer att hålla en välkomstgudstjänst för Maritha och Håkan i början av mars, men det är ännu inte bestämt vilket datum, men nästan självklart i dagens situation via digital media.
Vi önskar dem varmt välkommen till Laxå och Bergskyrkan!

Församlingsstyrelsen genom/Tomas Jansson, ordf.

Gudstjänst med Håkan och Marita Hansson

Håkan Hansson delar ett bibelord