Pastorerna har ordet

Guds tankar för Laxå

Foto2021-02-28130248.jpg Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Jeremia 29:11

Nu har vi äntligen landat i Laxå. Det har varit en annorlunda tid för de flesta. För oss har det varit en tid av sökande och väntande. Var finns platsen där Gud vill använda oss och våra gåvor? Vilken församling ska öppna en dörr för oss i Corona tider?
Tänk att det blev Laxå. Det hade vi inte kunnat tänka ut själva. Men nu när vi är på plats och fått ett så fint mottagande av styrelsen så känns det så bra. Nu längtar vi efter att få träffa församlingen och dela gemenskapen med er. Vi längtar efter den dag när vi fritt och utan restriktioner ska få träffas.

Vi undrar också vad har Gud för tankar för Laxå? Våra tankar går till profeten Jeremia som skriver till de människor som ofrivilligt tvingats till ett liv i fångenskap i Babel. ”Jag vet vilka tankar jag har för er” Gud vet mycket väl vad han har för tankar för Bergskyrkan. Hans tankar är alltid goda. Han har en framtid för dig och för oss. Han vill att du ska ha ett hopp som är förankrat i honom. Framtiden ser kanske inte ut som det som var innan. Men den kan ändå bära gott med sig. I en relation med Jesus så klarar vi av att möta det nya och okända på ett positivt sätt. Gud uppmanar oss gång på gång att inte frukta.
Han säger ”sök den stadens bästa” Jeremia 29:7. Han uppmanade folket att bygga hus, plantera trädgårdar och gifta sig. Det innebär att man gör det bästa man kan idag och lever med en positiv tro och förväntan på morgondagen. Sök stadens bästa. När det går väl för platsen där du bor så går det också väl för dig.

Guds planer och tankar är så mycket högre än våra tankar. Han kan göra så mycket mera än vi kan tänka. Han är ljus och inget mörker finns i honom.
Vi sänder er en önskan om Guds rikaste välsignelse och hoppas att vi snart får mötas.

Maritha & Håkan, pastorer i Bergskyrkan, Laxå